Izvor: Blic, 24.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zbog optužnice

Protest zbog optužnice

U nastavku suđenja za ubistvo na Ibarskoj magistrali, zamenik okružnog javnog tužioca Vojislav Šoškić uručio je juče optuženima objedinjenu i preciziranu optužnicu.

Advokati odbrane oštro su reagovali na taj potez tužioca, ocenivši da je u pitanju nova a ne precizirana optužnica. Odbrana je istakla da ova javna tužba sadrži bitno izmenjeno činjenično stanje od onoga koje je opisano u prethodnoj optužnici i zatražila da suđenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << počne iz početka.

Po ovoj verziji optužnice, Radomir Marković je sačinio plan o atentatu na Vuka Draškovića, s kojim je upoznao šefa beogradskog centra DB Milana Radonjića, a koji je na osnovu tog plana davao naloge za praćenje i prikupljanje podataka o predsedniku SPO.

Radonjić je podatke, u saradnji s načelnikom beogradske policije Brankom Đurićem, dostavljao Markoviću, koji je o detaljima upoznao Milorada Ulemeka.

Ulemek je, prema optužnici, organizovao pripadnike JSO Duška Maričića, Branka Berčeka, Nenada Ilića, Nenada Bujoševića i Leonida Milivojevića. Ilić, koji je tog dana upravljao kamionom, dobio je signal od Berčeka, i izazvao sudar sa 'audijem' u kojem su se nalazili Vuk Drašković i Veselin Bošković, a potom i sa BMW-om u kojem su bili Zvonko Osmajlić i Vučko Rakočević, navodi se u optužnici.

Prema objedinjenoj optužnici, Marković, Ulemek, Maričić, Berček, Ilić, Bujošević i Milivojević okrivljeni su kao saizvršioci ubistva Veselina Boškovića, Zvonka Osmajlića, Vučka Rakočevića i Dragana Vušurovića. Radonjić i bivši šef beogradske policije Đurić optuženi su kao saizvršioci.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za sutra.

M. Prelić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.