Izvor: B92, 22.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest taksista zbog ubistva kolege

Beograd -- Beogradski taksisti su oko 18 časova prekinuli blokadu centra, pošto su njihovi predstavnici primljeni u Skupštini Srbije.

Nakon višečasovne blokade centra Beograda zbog ubistva njihovog kolege Zorana Juzbašića, predstavnici beogradskih Taxi udruženja postigli su dogovor da u sredu od ministarstva pravde zatraže pooštravanje Zakona o krivičnom postupku.

Podsetimo, vozač Beotaxija Zoran Juzbašić, ubijen je u utorak oko četiri sata na pančevačkom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << putu, nedaleko od benzinske pumpe "NAP" i pronađen je na travi. Kako nezvanično saznajemo policija je privela dva lica za koje se sumnja da su izvršili ubistvo.

Aleksandar Bjelić iz "Žutog taksija" objasnio je da bi izmenama Zakona o krivičnom postupku bila povećana njihova bezbednost. "Radi se o tome da smo tražili da imamo status službenog lica u našem službenom vozilu, gde će biti kategorija kažnjavanja drastično veća, u odnosu na ovo kako se sada dešava. Mere kažnjavanja da se postignu na najdrastičniji način, tražili smo da ne može da bude pomilovanje za ljude koji dignu ruke ili počine bilo kakvo krivično delo prema službenom licu, kao i kada je službeno lice policajac u pitanju. Tražili smo da budemo hitno oslobođeni obaveze vezivanja pojasa u vozilu", rekao je Bjelić.

Recimo i to, da je vozilo Zorana Juzbašića, marke folksvagen pasat, nakon ubistva oteto.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.