Pronađeno telo Tarića u Karađorđevom parku

Izvor: Blic, 23.Avg.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađeno telo Tarića u Karađorđevom parku

Ostatke tela Smaila Tarića (27), mladića iz Malog Zvornika, čiju su odsečenu glavu novinari prekjuče našli ostavljenu u najlon-kesi na Bulevaru kralja Aleksandra, policija je pronašla juče posle 15 sati u donjem delu Karađorđevog parka. Tome je prethodilo hapšenje četiri osobe koje su osumnjičene da su u direktnoj vezi s ovim monstruoznim ubistvom.

Uhapšena dvojica zbog ubistva Smaila Tarića

Beogradska policija uhapsila je Velibora Bakića (24) iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Andrijevice u Crnoj Gori i Miloša Rašića (24) iz Beograda zbog sumnje da su ubili Smaila Tarića čija je odsečena glava pronađena u četvrtak u beogradskom Bulevaru kralja Aleksandra. Protiv Danice Todorović (20) podneta je krivična prijava zbog neovlašćenog držanja oružja. (Beta)

Telo je ostavljeno u nepristupačnom prostoru šume između Veterinarskog fakulteta i autoputa Begrad - Niš. Na istom mestu policija je, prema rečima Darka Senića, načelnika Uprave kriminalističke policije, pronašla i dve mačete kojima je najverovatnije usmrćen Smail Tarić.

Prizor koji je policija zatekla u Karađorđevom parku bio je zastrašujući. Telo je ležalo na zgarištu, što je ukazivalo na to da su počinioci pokušavali da zapale posmrtne ostatke nesrećnog mladića kako bi prikrili dokaze. Za sada je nepoznato zašto su počinioci ovog nezapamćenog zločina u jednom trenutku odustali od tog nauma, ali se od policije na mestu događaja moglo čuti da je najverovatniji razlog strah da će biti otkriveni.

Dokazi o svireposti smaknuća mladića iz Malog Zvornika tu se ne završavaju. Na posmrtnim ostacima koje je policija zatekla u šumi Karađorđevog parka videli su se povrede oštrim predmetom u predelu potkolenica i delimično sagorela koža, što je posledica pokušaja paljenja tela. Smailu Tariću su i ruke i noge bile vezane žicom, što je takođe ostavilo duboke rezove na njegovim ekstremitetima. Oko mesta na kojem su nađeni ostaci tela Smaila Tarića širio se nepodnošljiv smrad izgorelog ljudskog mesa, a kada su pripadnici MUP-a telo podigli, ispod se nalazilo uskomešano leglo crva.

„Blic nedelje" nezvanično saznaje od izvora bliskog istrazi da se na telu svirepo pogubljenog Smaila Tarića vide brojne tetovaže, što se poklapa sa saznanjima „Blica", objavljenim u jučerašnjem broju, prema kojima su upravo tetovaže bile ono po čemu je ovaj mladić bio prepoznatljiv.

Na uviđaju, koji je trajao manje od sat vremena, osim pripadnika policije bili su i istražni sudija i okružni tužilac.

Akcija pronalaženja tela, kojoj je prethodilo hapšenje četiri osobe osumnjičene za ovaj zločin, sprovedena je u saradnji MUP-a i Republičkog javnog tužilaštva.

„Blic nedelje" saznaje iz krugova bliskih istrazi da je do obračuna u kojem je na surov način stradao Smail Tarić (27) najverovatnije došlo između kriminalnih grupa koje se bave preprodajom droge. Dokazi koji ukazuju na ovakve pretpostavke tiču se činjenice da je Smail Tarić policiji već bio poznat po razbojništvima, krađama i preprodaji droge. Utoliko više, jer čin smaknuća Smaila Tarića umnogome podseća na mafijašku poruku onima koji se odvaže da im se zamere. Tomo Zorić, portparol Republičkog javnog tužilaštva, nije mogao da potvrdi ove informacije jer je istraga tada već bila u završnoj fazi, ali se složio da je najverovatnije reč o obračunu kriminalnih grupa.

Zorić nije želeo da precizira da li je među privedenima i osoba koja je obavestila redakcije beogradskih dnevnih novina gde se nalazi odrubljena glava Smaila Tarića, a za kojom policija traga od četvrtka, ali je rekao da su pripadnici MUP-a u „energičnoj akciji lišili slobode lica koja su najverovatnije direktno vezana za zločin".

Od kako su novinari beogradskih dnevnih listova posle anonimne dojave, a potom i policija, pronašli odrubljenu glavu Smaila Tarića, klupko nezapamćenog zločina počelo je da se odmotava.

Pomoću foto-robota koji je napravljen na osnovu odrubljene glave, policija je na osnovu fotografije iz baze policijskih dosijea identifikovala mladića rodom iz Malog Zvornika. Informacije su pokazale da se radi o licu koje je i ranije bilo poznato policiji. Identitet Smaila Tarića nešto kasnije potvrdila je i DNK analiza.

U zvaničnom saopštenju, Tomo Zorić, portparol Republičkog javnog tužilaštva, naveo je:

- MUP i Tužilaštvo zajedničkim radom i koordinacijom preduzeli su mere na otkrivanju i identifikaciji počinioca ovog zločina. Energičnom akcijom privedene su četiri osumnjičene osobe. Ovaj zločin biće vrlo brzo rešen i počinioci privedeni pred lice pravde, a javnost će biti obaveštavana o daljim koracima Tužilaštva i policije. Zbog interesa istrage ne mogu da saopštim više preciznijih detalja o tom slučaju.

Sunčanje pored leša

Stotinak metara od mesta svirepog pokušaja spaljivanja ostataka Smaila Tarića, u vreme policijskog uviđaja, čovek srednjih godina je uživao u avgustovskom suncu na obližnjoj klupi. Na naše pitanje da li je svestan da je u neposrednoj blizini mesta gnusnog ubistva, on je odmahnuo glavom i zamolio da ga ne uznemiravamo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.