Izvor: Blic, 05.Maj.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađeno oružje u kući sveštenika koji je pretio novinaru

Policija u Gornjem Milanovcu, pronašla je prilikom pretresa kuće sveštenika iz rudničkog sela Šilopaj Vlastimira Zlatića (57), veću količinu oružja različitog kalibra, potvrdio je danas FoNetu istražni sudija Branko Milovanović.



Pretres Zlatićeve kuće usledio je posle njegovih pretnji upućenih dopisniku dnevnih novina "Kurir" i "Glas javnosti" Zoranu Marijanoviću, zbog teksta u kojem se spominje da je "pretukao ljubavnicu".

Marijanović je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << objavio tekst, uz policijsku potvrdu, da je sveštenik Zlatić, naneo teške povrede Milki R. (38) sa kojom je živeo u vanbračnoj zajednici. Dan nakon objavljivanja teksta, Zlatić je pozvao telefonom Marijanovića i rekao da će "mu pokazati pištolj i da će proći kao Ćuruvija".

Dopisnik "Kurira" i "Glasa javnosti" slučaj je prijavio policiji, od koje je zatražio i zaštitu.

Posle privođenja i saslušanja, istražni sudija je u ponedeljak uveče pustio na slobodu sveštenika Zlatića, dodajući da će zbog pronalaženja oružja morati dodatno da odgovara.

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je od vladike Žičkog Hrisostoma da u skladu sa svojim mogućnosti utiče na sveštenika Zlatića, koji je pretio novinaru iz Gornjeg Milčanovca.

UNS smatra nedopustivim da sveštena lica na ovakav način komuniciraju sa novinarima, tim pre što i o ponašanju sveštenika javnost ima opravdan interes da bude obaveštena, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.