Pronađena 1,5 tona opasnih materija

Izvor: Vesti-online.com, 23.Mar.2010, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena 1,5 tona opasnih materija

Na Fruškoj Gori pronađeno je šest metalnih buradi sa opasnom materijom, ali do isticanja hemikalije i zagađenja životne sredine nije došlo, saopštilo je danas Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja.

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine utvrdila je vanrednim inspekcijskim nadzorom da je juče na putu Irig-Vrdnik, na dva kilometra ispred Vrdnika, pronađeno šest metalnih buradi sa tečnošću, težine po 250 kilograma, što je ukupno tona i po >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << opasnih materija.

Na buradima koja izgledaju nova, očuvana i sa originalnim čepovima, nalazi se etiketa proizvođača "Huntsman Holland Rozenburg Works" - Mersezweg 10, obeležena oznakom "H" i sa datumom proizvodnje od 19. novembra 2009. godine.

Naziv hemikalije sa etikete je difenilmetan 4, 4-diisocijanat (Diphenylmethane-4,4-diisocyanate).

Pronađeni otpad privremeno je smešten u skladištu preduzeća "Jacob Becker" u Rumi. U toku je istraga o pronalaženju nepoznatog počinioca, protiv koga će biti preduzete zakonske mere, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.