Izvor: Glas javnosti, 14.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokockao novac, pa prijavio pljačku

GORNJI MILANOVAC - Policija je juče ujutro uhapsila poštara milanovačke pošte Ninoslava L.(25), iz Gornjeg Milanovca, osumnjičenog da je počinio krivična dela pronevera i lažno prijavljivanje.

Prema saopštenju Policijske uprave Čačak, milanovački policajci uhapsili su poštara Ninoslava L. za koga se osnovano sumnja da je prisvojio zaduženi novac namenjen za isplatu poljoprivrednih penzija, u iznosu od 115.000 dinara, a da je potom inscenirao napad koji se navodno dogodio >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << 11. avgusta, u ranim jutarnjim satima, na mestu Lazov ševar kod Kuće jugoslovensko-norveškog prijateljstva u Gornjem Milanovcu.

Dosadašnjom policijskom istragom je utvrđeno da se poštar, da bi njegova priča bila što uverljivija, sam povredio nožem u predelu grudi te je s takvom povredom primljen u milanovačku bolnicu gde je zadržan radi pružanja pomoći, a lekari su, po ustaljenoj praksi, slučaj prijavili policiji.

Od prvog trenutka operativcima milanovačke policije priča poštara je bila sumnjiva posle čega je otpočela istraga. NJom je utvrđeno da je 10. avgusta uveče, dan pre navodnog napada, Ninoslav L. u jednoj gradskoj kockarnici prokockao oko 104.000 dinara, da je 4.000 dinara isplatio u jednoj prodavnici na ime duga.

PENZIONERI NEĆE BITI OŠTEĆENI

U milanovačkoj pošti je sa iznenađenjem primljena vest o navodnom napadu, a potom i o istrazi koja se vodi protiv njihovog kolege Ninoslava L.

- Policija me je obavestila da je zbog prisvajanja novca pod istragom naš poštar Ninoslav L. i to je posao policije, ali, što se tiče poljoprivrednih penzija, reč je o tridesetak isplata, one će biti dostavljene penzionerima na vreme - kaže za Glas Gojko Veljović, upravnik pošte.

Da bi prikrio šta je uradio, Ninoslav L. je inscenirao napad tako što je u Lazovom ševaru oborio službeni motocikl i oko motora razbacao sadržaj poštarske torbe. On je zatim, dok je bio u bolnici, policiji dao lažni opis NN napadača.

Posle prvih sumnji i provera koje su usledile, policajci su uhapsili Ninoslava L. i odredili mu zadržavanje do 48 sati. Po isteku ovog roka, poštar će biti priveden istražnom sudiji Opštinskog suda u Gornjem Milanovcu.

Prilikom pretresa stana Ninoslava L, policija je pronašla ostatak novca, čitavih 7.000 dinara

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.