Projekat Ivana Kneževića u Veneciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2017, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat Ivana Kneževića u Veneciji

Projekat "Spomenik" Ivana Kneževića našao se među 47 odabranih za "Gap-Financing Market" ovogodišnjeg Filmskog festivala u Veneciji, objavljeno je na sajtu Filmskog centra Srbije.

Cilj "Gap-Financing Market" je pomoć evropskim nezavisnim i internacionalnim producentima da obezbede konačni udeo u sveukupnoj finansijskoj strukturi svojih filmskih projekata, a na ovogodišnjoj listi našli su se dugometražni filmovi, televizijske serije i projekti iz domena virtualne stvarnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Spomenik", iza koga stoji kuća "Black Box", pripada polju virtualne stvarnosti, a u Veneciji će biti predstavljen potencijalnim finansijerima u okviru podsekcije "Biennale College Virtual Reality Projects".

Knežević je bio čest saradnik i montažer filmova reditelja Miloša Pušića ("Jesen u mojoj ulici", "Odumiranje"), a ove godine je posebnu pažnju javnosti privukao kao jedan od pobednika regionalnog konkursa za nove dramske serije pod okriljem HBO-a.

U grupu izabranih projekata na marketu venecijanskog festivala prvi put uvrštena su i kratkometražna ostvarenja koja se bave mogućnostima i tehnikama virtualne stvarnosti.

Ono što izdvaja "Gap-Financing Market" od ostalih filmskih marketa je to što mogu biti prijavljeni samo projekti koji već imaju najmanje 70 odsto obezbeđenog budžeta, što onda znači da imaju veće šanse da i zaista dođu do završnog oblika.

U okviru "Gap-Financing Marketa", koji je deo šireg projekta "Venecijanski produkcijski most" (Venice Production Bridge), biće organizovani sastanci jedan-na-jedan za timove izabranih projekata sa potencijalnim investitorima.

Venecijanski filmski festival, 74. po redu, biće održan od 30. avgusta do 9. septembra, a "Gap-Financing Market" od 1. do 3. septembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.