Produžen pritvor Katarini Rebrači

Izvor: Glas javnosti, 07.Jul.2010, 07:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen pritvor Katarini Rebrači

BEOGRAD  - Apelacioni sud u Beogradu produžio je, za još dva meseca, pritvor vlasnici Dobrotvornog fonda za borbu protiv raka dojke Katarini Rebrači (37) i njenim saradnicama, izjavila je portparol suda Mirjana Piljić.

Osim Rebrači, pritvor je produžen njenoj majci Sandrini Bogunović (60), ako i Slađani Mironiji (46), precizirala je Piljić i dodala da po rešenju Apelacionog suda pritvor može da im traje do 7. septembra.

Pritvor im je produžen jer se terete za krivično >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << delo zloupotrebe službenog položaja za koje je zaprećena kazna zatvora viša od 10 godina.

Na teret im se stavlja i da su na taj način pribavile protivpravnu imovinsku korist u iznosu koji višestruko prevazilazi kvalifikatorne okolnosti krivičnog dela za koje se terete, rekla je Piljić.

Osim Rebrače njene majke i Mironje, Viši sud u Beogradu vodi istragu protiv Mirjane Hristić (52) i Tatjane Babac (38) koje se brane sa slobode, uz meru zabrane napuštanja boravišta i oduzimanja putne isprave.

Njih dve se sumnjiče da su od marta 2006. do aprila 2010. protivpravno prisvojile novčana sredstva u iznosu 37 miliona dinara, koja su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača", uplatili donatori radi edukacije i informisanja ženske populacije o prevenciji raka dojke.

Za krivično delo zloupotrebe službenog položaja preti im kazna do 12 godina zatvora.

Rebrača je fond osnovala maja 2006. godine, a njegove aktivnosti su započete već u septembru te godine i za kratko vreme je postigao sve svoje kratkoročne ciljeve, navedeno je na sajtu ove nevladine organizacije. Osnovni cilj osnivanja fonda bio je borba protiv raka dojke u Srbiji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.