Prodavao nepostojeće montažne kuće

Izvor: Politika, 15.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodavao nepostojeće montažne kuće

Beogradska policija uhapsila je Milinka Nenadića (50) iz Beograda, zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela prevara i pri tom oštetio više ljudi za ukupan iznos od 189.150evra.

Prema podacima do kojih je došla policija tokom istrage, Nenadić se u periodu od 2004. do 2007. godine, da bi sebi pribavio imovinsku korist oglašavao u sredstvima javnog informisanja da isporučuje, montira i finansira izgradnju montažnih kuća. Zainteresovani za ovu vrstu poslova koje je Nenadić >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nudio, obavljali su razgovor i sklapali ugovor sa njim u prostorijama preduzeća „Netkom inžinjering” čiji je on vlasnik i direktor, a koje se nalazi u Novom Beogradu.

Osumnjičeni je sa oštećenima sklapao ugovore, po kojima su mu oni avansno isplaćivali deo troškova za izgradu montažne kuće, najčešće od 40do50 odsto od ukupne cene kuće, dok je ostatak trebalo da mu isplate u jednakim mesečnim ratama u periodu od 10 godina, a nakon preuzimanja kuće. Pošto rokove nije ispoštovao, Nenadić se najčešće krio od oštećenih koji su od njega tražili da im vrati novac ili izgradi objekat držeći ih u zabludi, obećavajući da će ispuniti preuzete obaveze tako što im je neprestano pomerao rok za završetak ili otpočinjanje radova. Na taj način je dobijao na vremenu kako bi nastavio sa pribavljanjem protivpravne imovinske koristi od oštećenih koji su se javljali na oglase u međuvremenu.

Osumnjičeni je priveden istražnom sudiji i određen mu je pritvor od mesec dana.

Pošto se sumnja da oštećenih ima više nego što je dosadašnjim radom utvrđeno, mole se svi koji prepoznaju Milinka N., na fotografiji, da se jave na telefon 011/2764-551, Policijskoj upravi za grad Beograd.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.