Prodavao kradene automobile

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jan.2019, 05:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodavao kradene automobile

U sudu u Kelnu počelo je suđenje Borisu H. (29) poreklom iz Srbije koji se tereti za prodaju ukradenih automobila.

Prema optužnici, Boris je sa četvoro saučesnika, od 2014. godine na internet-portalima specijalizovanim za prodaju vozila oglašavao prodaju automobila, koji su mahom bili ukradeni u Francuskoj ili Belgiji. Sa zainteresovanim kupcima je potom dogovarao susrete u Kelnu, Dortmundu, Krefeldu i Nojsu.

Na sastanak sa kupcem Boris se nije pojavljivao, već >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je slao nekog od saučesnika. Kako se navodi u optužnici, iz nekog drugog automobila ili glumeći slučajnog prolaznika, Boris H. je osmatrao primopredaju vozila na kojem su se nalazile lažne registarske oznake, a i dokumentacija vozila, poput vlasničkog lista i saobraćajne dozvole, bila je falisifikovana.

Najmamnje tri puta su bili uspešni i lakoverni kupci su naseli povoljnoj ponudi za kupovinu automobila. Međutim, kupac u Dortmundu koji se pojavio na mestu primopredaje vozila bio sumnjičav, te je sve prijavio policiji, posle čega je ova banda pohapšena.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.