Izvor: Glas javnosti, 25.Sep.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodavali tuđu zemlju na Kosmetu

KRAGUJEVAC - Unutrašnja kontrola uhapsila deset osoba iz Kragujevca, Smedereva, Golupca, Velikog Gradišta, Beograda i Požarevca zbog prodaje srpskih imanja na Kosovu i Metohiji.

Pripadnici unutrašnje kontrole MUP-a Srbije uhapsili su deset lica zbog sumnje da su prodavali srpsku zemlju na Kosmetu i izvršili krivična dela prevare, falsifikovanja isprava i mita. Među uhapšenima kako saznajemo ima i pripadnika policije.

Zgrada Okružnog suda u Kragujevcu juče je bila pod >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << „pravom opsadom“. Od podneva počelo je privođenje desetoro lica uhapšenih u Kragujevcu, Golupcu, Požarevcu, Beogradu, Velikom Velikom Gradištu i Smederevu, koje su poslednjih meseci intenzivno pratili pripadnici Unutrašnje kontrole. Oni se sumnjiče da su na Kosovu i Metohiji zahvaljujući lažnoj dokumentaciji prodali najmanje četiri tuđa imanja koja su pripadala Srbima iz južne pokrajine.

Krivična prijava u Okružno tužilaštvo stigla je oko 10 časova, ali ni do popodnevnih sati nije bilo moguće dobiti bilo kakvu precizniju informaciju ko su stvarni vlasnici imanja i za koju su sumu ih je organizovana grupa uhapšenih prodala. Istragu vodi sudija Okružnog suda Danica Marinković, ali ni ona nije želela da saopšti bilo kakve detalje.

- Još uvek nisam dobila predmet, kratko je odgovorila Marinkovićeva.

Unutrašnja kontrola MUP-a Srbije u Kragujevcu u maju ove godine uhapsila je takođe organizovanu grupu od dvanaest osoba koje su za 100.000 evra prodali srpsko imanje na Kosovu i Metohiji. Svako u grupi je imao vrlo precizan zadatak, jedni su izradili lažne lične karte, drugi su se lažno predstavljali kao rodbina preminulog stvarnog vlasnika imanja, a pojedinci, među kojima su bili i pripadnici policije, obezbeđivali su „nesmetan prelazak preko administrativnog prelaza sa Kosova i Metohije“. Na sličan način kako saznajemo, funkcionisala je i grupa koja je uhapšena juče.

Među uhapšenima, kako saznajemo, su i jedan bivši i dvojica aktivnih policajaca MUP-a Srbije. Osumnjičeni su iz policijske arhive pribavljali dokumentaciju o Srbima raseljenim sa Kosova i Metohije, pravili lažne lične karte sa njihovim imenima, a svojim fotografijama i prilikom prodaje predstavljali se kao stvarni vlasnici. Sumnja se da je poslednja grupa uhapšenih pribavila oko 100.000 evra, ali je vrednost imovine koju su prodali višestruko veća.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.