Prodali je za 60.000 maraka

Izvor: Blic, 19.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodali je za 60.000 maraka

BEČ - Sonju Gačić (19), državljanku Srbije, koju je u noći između nedelje i ponedeljka u Beču nožem ubio makedonski državljanin Selami Iseni iz Štipa, roditelji su pre šest godina prodali mladiću iz Srbije za 60.000 maraka, navode austrijski mediji.

Sonja Gačić je već sa 15 godina postala majka, a mužu, za koga se udala protiv svoje volje, služila je kao seksualni objekat koji donosi novac. Nesrećna devojka je celog život bežala - od roditelja, od muža i, na kraju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od svog dečka Selanija, koji ju je u ubio u Beču. Potresnu sudbinu mlade žene koju su roditelji prodali kada je imala samo 13 godina, policija je je otkrila u potrazi za motivom ubistva. Sonja je zajedno s mužem otputovala u Nemačku i rodila mu je dvoje dece. Prema navodima austrijskih medija, posle rođenja dece, muž je Sonju terao na prostituciju. Od užasnog života, Sonja je u jednom nemačkom gradu nekako uspela da pobegne kod rođaka u Beč. Tu je pokušala da otpočne novi život, a decu je ostavila kod svog mučitelja na Bodenskom jezeru.

Ona je ispričala muke kroz koje je prolazila u svom kratkom životu čoveku kod koga se prijavila za posao. Tada mu je i rekla da se panično plaši novog dečka, koga je upoznala u Beču.

„ Saznala sam da je Selani ubio nekoga na Balkanu", rekla je Sonja tom vlasnik restorana u Purbahu.

Upravo je on dao policiji važne informacije za otkrivanje ubice. Sonja je tada kod njega zaboravila pasoš i zahvaljujući tome policija je pronašla njenu drugaricu, koja im je ispričala o nasilnom prijatelju žrtve.

Bečki istražni organi nisu mogli da potvrde ovaj iskaz jer, prema informacijama policije, makedonski azilant je bio „samo" ekstremno ljubomoran. Ovaj Albanac iz Štipa je Sonji zabranjivao bilo kakav kontakt s drugim muškarcima, pratio je i kontrolisao. Devojka ni sa kim nije smela da razgovara, pa ni sa tinejdžerima iz parka. Upravo oni su, dok su igrali fudbal u Artaberparku, čuli žučnu raspravu između Sonje i njenog ljubomornog dečka. Nekoliko minuta kasnije, pronašli su devojku sa dve velike ubodne rane kako sklupčana od bolova leži na zemlji. Momci su odmah pozvali Hitnu pomoć i Sonja je prebačena u bolnicu. Uprkos naporima lekara, devojka je umrla. Identifikovana je zahvaljujući ručnoj tašni i upadljivim sandalama koje je imala na sebi.

Selani je posle ubistva pobegao, ali se sutradan vratio na mesto zločina da bi upalio sveću svojoj žrtvi. Ubica se tu susreo sa Sonjinom rodbinom koja ga je primetila i pozvala policiju. Selani Iseni je ubrzo uhapšen. On je priznao zločin i rekao je da je zlodelo učinio u besu, ali poriče da mu je bila namera da je ubije. „Blic" je i juče pokušao da stupi u kontakt sa Sonjinim roditeljima, ocem Srbom, majkom Janom, koji žive u selu Urovica kod Negotina. Meštani tog sela čuli su za Sonjinu zlu sudbinu, ali kako kažu, poslednjih dana nisu viđali njene roditelje.

- Oni su sirotinja. Nemaju ništa svoje. Žive u kući koju čuvaju i taj im čovek plaća oko sto evra mesečno. Da bi mogli da prežive nadničare, kopaju i beru voće. Pored Sonje imaju još dvoje dece, a njena majka je ponovo trudna. Pitam se kako će sve ovo preživeti - kažu meštani i dodaju da će Sonjinu sahranu najverovatnije platiti rođaci, ujak i tetka koji žive u Beču.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.