Izvor: B92, 07.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privođenja u FK Crvena zvezda

Beograd -- Privedena uprava FK Crvena zvezda - Zoran Damjanović, Novica Mijušković i Miodrag Ćorović, zbog incidenta na Marakani.

Kako je saopštio MUP, generalni sekretar CZ Zoran Damjanović, komesar za bezbednost stadiona CZ Novica Mijušković, direktor stadiona Miodrag Ćorović i delegat Fudbalskog saveza Srbije na nedavnoj utakmici Rade Popović, privedeni su zbog nedavnog incidenta na Marakani, kada su navijači pretukli pripadnika Žandarmerije.

Oni su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osumnjičeni za izazivanje opšte opasnosti, odnosno da nisu onemogućili ili sprečili nerede pri organizovanju utakmice 2. decembra, a kao službena lica nisu preduzeli ni adekvatne mere kada je došlo do masovne tuče navijača, napada na službena lica, upotrebu pirotehnike i oštećenja sportskog objekta, navodi MUP.

Policija proverava informacije o povezanosti uprave Fudbalskog kluba Crvena zvezda i navijačkih i kriminalnih grupa. Policija je Damjanovića uhapsila ispred prostorija Fudbalskog saveza Srbije na Terazijama.

Ne isključuje se da će biti još privedenih jer su tokom provere finansijskih knjiga Crvene zvezde pronađene nepravilnosti u transferima Nikole Žigića, Gorana Drulića i Mihajla Pjanovića.

Inače, mediji su ovih dana objavili nezvanična saznanja o neregularnostima u sklapanju ugovora o transferima Zvezdinih fudbalera, kao i o drugim nelegalnim poslovima.

"Politika" je juče na naslovnoj strani objavila da srpska policija proverava informacije o povezanosti uprave Fudbalskog kluba Crvena zvezda i navijačkih i kriminalnih grupa.

Klub je juče potvrdio da nadležni organi vrše "redovnu kontrolu poslovanja Crvene zvezde" i ujedno podržao sve akcije u okviru istrage o navodnoj umešanosti kluba i njegovih funkcionera u bilo kakve nelegalne poslove.

Crvena zvezda je istovremeno demantovala istinitost napisa u štampi da je povezana sa mafijom i upozorila da neće dozvoliti da se ime kluba blati neosnovanim optužbama.

Svi u klubu stojimo na raspolaganju nadležnim državnim organima, jer je nama najviše u interesu da se dokaže da je reč o zlonamernim glasinama, kaže se u saopštenju Crvene zvezde.

Određen pritvor navijaču

Navijaču Crvene zvezde, 19-godišnjem Urošu Mišiću, određen je pritvor od 30 dana zbog sumnje da je izvršio krivično delo teškog ubistva u pokušaju.

Prema rečima portparola Okružnog suda u Beogradu Ivane Ramić, istražni sudija saslušao je sinoć Mišića i doneo rešenje o sprovođenju istrage i određenju pritvora zbog pokušaja ubistva pripadnika Žandarmerije Nebojše Trajkovića, koji je bio na službenoj dužnosti na utakmici Crvena Zvezda - Hajduk.

Zbog sumnje da su učestvovali u napadu na pripadnika Žandarmerije i izvršili krivično delo nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi, u ponedeljak je istražni sudija Drugog opštinskog suda odredio pritvor 30 dana dvojici navijača Crvene zvezde - Milošu Zimonji i Slaviši Drakuli.

Trajković je brutalno pretučen, a zadobio je i opekotine od baklji po licu, pa je smešten na Vojnomedicinsku akademiju.

Napad na pripadnika Žandarmerije dogodio se u nedelju u poluvremenu utakmice Crvena zvezda - Hajduk iz Kule, dok je video-kamerom snimao dve grupe navijača "crveno-belih" koji su se međusobno tukli.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.