Privedeni osumnjičeni za pretnje novinarki

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2009, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedeni osumnjičeni za pretnje novinarki

BEOGRAD - Policija je privela sedam osoba, od kojih su tri maloletne, zbog sumnje da su izvršili krivično delo ugrožavanja sigurnosti u slučaju novinarke Televizije B92 Brankice Stanković, izjavio je danas zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić.

On je precizirao da je beogradska policija u saradnji sa policijom iz Novog Sada, Pančeva, Sremske Mitrovice i Kraljeva privela Vladimira Samardžića (25), iz Novog Sada, Mlađena Bogdanovića (26) iz Pančeva, Petra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Bažalca (18) iz Vrnjačke Banje, Stefana Hadži Antonovića (22) iz Beograda, zatim D.B. (16), R.M. (17) i A.D. (15).

Samardžiću, dežurni istražni sudija u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana, a policijska mera zadržavanja do 48 sati određena je Bogdanoviću i Hadži Antonoviću, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni istražnom sudiji, dodao je ministar.

Protiv ostalih lica biće podnet izveštaj nadležnim tužilaštvima, rekao je Dačić Tanjugu u telefonskoj izjavi iz Kine.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja rad na identifikaciji drugih lica za koje postoje osnovi sumnje da su izvršili navedeno krivično delo", rekao je ministar policije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.