Privedena 24 posle derbija

Izvor: B92, 06.Okt.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedena 24 posle derbija

Beograd -- Beogradska policija privela je sinoć 24 osobe zbog narušavanja javnog reda i mira na utakmici Crvena zvezda - Partizan.

Kako je saopšteno, više osoba je pred početak utakmice kamenicama i "drugim sredstvima" napalo pripadnike Žandarmerije u Ulici Ljutice Bogdana, u Beogradu, pri čemu su lakše povređeni pet policajaca i jedan civil. U sukobima navijača pre, za vreme i posle utakmice povređene su tri osobe i oštećena su dva autobusa.

Policija je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navela i da je od 24 privedene osobe, nakon konsultacija sa tužiocem, u pritvoru zadržano devet osoba zbog učinjenih krivičnih dela, a četiri osobe zbog prekršaja.

Ova vest novinara nedeljnika Vreme Miloša Vasića nije iznenadila. On smatra da je jedini način da se izađe na kraj sa huliganima na ulici donošenje rigoroznih zakona.

"Kod nas više nema utakmica malog rizika, kod nas su sve utakmice velikog bezbednosnog rizika. O tome treba pričati sa žandarmima i policajcima, koji o tome znaju bolje od nas, jer trpe na svojoj koži", kaže Vasić.

"Jedini način da se iz toga izađe to je britanski način, da se izađe na kraj s tim. Dakle, sistematsko snimanje, sistematsko privođenje, pooštravanje zakona , pa nek sede šest meseci u Padinskoj Skeli, pa nek razmišljaju o smislu života i tim stvarima", smatra on.

Osim neophodnih zakona, Vasić smatra da i uprave fudbalskih klubova moraju više pažnje da posvete tome ko su danas fudbalski navijači.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.