Izvor: B92, 24.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priveden lažni sveštenik

Beograd -- Policija uhapsila i privela Dimitrija E. iz Čačka, zbog sumnje da je, na štetu Vlada Divca, izvršio više krivičnih dela prevare.

U saopštenju policije se precizira da je Dimitrije saznao adresu roditelja oštećenog, pozvao ih, lažno se predstavljajući kao "otac Gerasim", tražeći kontakt sa Divcem. Osumnjičeni je u nameri da sebi obezbedi protivpravnu imovinsku korist, doveo oštećenog u zabludu da prikuplja novčana sredstva za nastradalo dete sa Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Metohije kome je hitno potrebna operacija u Moskvi.

Lažni sveštenik je naveo da je veći deo novčanih sredstava prikupljen, a kako je operacija hitna, nema vremena da prikupi ostatak novca u iznosu od 10.000 evra, ističe se u saopštenju policije. Uveren da pomaže bolesnom detetu, Divac je pristao i, sredinom juna ove godine, osumnjičeni je u Kraljevu preuzeo novac.

Divac je više puta bezuspešno pokušavao da stupi u kontakt sa "ocem Gerasimom", kako bi saznao ishod operacije, a osumnjičeni ga je SMS porukom obavestio da se dete oporavlja posle uspešne operacije i ponovo zatražio pomoć, u iznosu od 18.000 evra, za ljude koji "čuvaju srpske manastire na Kosovu".

Divac, koji je posumnjao u istinitost cele priče, pristao je, ali se obratio policiji. Po dogovoru sa lažnim sveštenikom, 12. jula ove godine, Divac mu je predao pare u jednom beogradskom restoranu, posle čega je policija uhapsila osumnjičenog Dimitrija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.