Izvor: CrnaHronika.rs, 09.Apr.2012, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvorenik se obesio u samici u Zabeli

Jovica Golubović ubio se u noći između srede i četvrtka, a njegovo telo pronašli su ujutru stražari u 6.15 sati. Prijatelji tvrde da je čuvarima u zatvoru data velika sloboda i da ih retko ko kontroliše.
Na Novom groblju u Požarevcu juče je sahranjen Jovica Golubović (50), koji je 5. aprila izvršio samoubistvo vešanjem u samici sedmog paviljona Kazneno-popravnog zavoda Zabela. Golubović je uhapšen prošlog novembra, zajedno sa još petoricom iz nekoliko gradova, zbog sumnje da su izvršili više od 50 teških krađa i sebi pribavili korist od oko 40 miliona dinara.
Osumnjičena petorka zadržana je u pritvoru istražnog zatvora u Požarevcu, ali je samo Golubović prebačen u sedmi paviljon Zabele, gde se nalaze osuđeni za najteža krivična dela.
- Jedino što možemo da saopštimo javnosti je potvrda samoubistva ovog pritvorenika. Za sve ostale informacije za medije nadležno je Ministarstvo pravde – rekla je Jasmina Tišma, portparol Policijske uprave Požarevac.
Golubović se ubio u noći između srede i četvrtka, a njegovo telo pronašli su stražari ujutru u 6.15 sati. Na sahrani njegov prijatelj Ilija Dragić nije krio svoju ogorčenost zbog postupanja uprave.
- Porodici je saopšteno da se Jovica obesio uz pomoć učkura iz donjeg dela trenerke, pa se pitam kako to da mu on nije oduzet čim je pritvoren – rekao je Dragić.
Njemu je čudno i to što je samo Golubović prebačen u Zabelu i što su svi iz njegove grupe ostali u istražnom zatvoru.
- Do sada se već nekoliko mojih prijatelja, navodno, ubilo u zatvoru, što je veoma čudna okolnost, naročito ako se uzmu u obzir priče da je čuvarima data velika sloboda i da ih retko ko kontroliše – poručio je Dragić.
(D. Knežević)
Izvor: telegraf.rs

Nastavak na CrnaHronika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta CrnaHronika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta CrnaHronika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.