Izvor: B92, 06.Mar.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvoreni ucenjivači Jestrovića

Beograd -- Okružni sud u Beogradu odredio jednomesečni pritvor i i pokrenuo istragu protiv osumnjičenih za ucenjivanje Nenada Jestrovića.

To je izjavila danas Tanjugu portparolka tog suda Ivana Ramić. Istražni sudija saslušao je kasno sinoć i doneo rešenja o sprovođenju istrage i određivanju pritvora protiv Filipa Stojanovića, Srđana Dakovića, Angeline Misirić i Darka Jovanovića, precizirala je Ramićeva.

Ona je dodala da im je pritvor određen zbog mogućeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uticaja na svedoke.

Osumnjičeni se terete da su izvršili krivično delo ucene, zbog pretnji fudbaleru Crvene zvezde da će - ukoliko ne dobiju 200.000 evra - u javnost pustiti film na kojem se Misirićeva i on vide u kompromitujućim scenama.

Za krivično delo ucene kojom se traži novčani iznos preko milion i po dinara predviđena je kazna zatvora od dve do deset godina.

Beogradski mediji su preneli da je Jestrovića u stan u kojem je osumnjičena grupa postavila skrivenu kameru, pozvala Misirićeva, kojoj je za "usluge" obećano 40.000 evra.

Kada je Jestroviću nekoliko dana kasnije predočeno da će kompromitujuća video-kaseta biti prosleđena medijima ako ne plati 200.000 evra, on se obratio policiji i ucenjivači su ubrzo uhapšeni.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obljubio pastorku

Izvor: Večernje novosti, 06.Mar.2008

Istražni sudija beogradskog Okružnog suda u četvrtak je saslušao Dragoljuba Ristića, osumnjičenog da je silovao osmogodišnju pastorku. Posle saslušanja tokom kojeg je, kako saznajemo, negirao delo, određen mu je jednomesečni pritvor i doneto je rešenje o sprovođenju istrage

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.