Izvor: Blic, 26.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvoreni policajci ćute pred sudijom

NEGOTIN – Anđelko Petrović (42), zamenik komandira Pogranične policije u Kladovu na graničnom prelazu „Đerdap" i njegove kolege Dragan Prvulović (33), Milan Radić (32), Nikola Grujičić (34), Dejan Živanović (33), Dušan Grekulović (31), Ljubiša Boboković (36), Đorđe Grekulović (30) i Slavoljub Boraković (41), pritvoreni zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo primanja mita i zloupotrebe službenog položaja, brane se ćutanjem, saznaje „Blic" u negotinskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Okružnom sudu u kojem je juče počela istraga.

Ćutanjem se brane i carinici Andrija Joković (48), šef carinske ispostave, Zoran Nikolić (38), vođa smene i carinik saradnik Radovan Vulić (33), kao i privatni preduzetnik Dragi Popović (42), zvani Vili.

Popović se, inače, kako saznajemo u policiji, dovodi u direktnu vezu sa šefom carinske ispostave Andrijom Jokovićem i zamenikom komandira Pogranične policije Anđelkom Popovićem, kojima je, kako se sumnja, u periodu od 2003. do 2007. dao oko 12.000 evra, kako bi „bez carinjenja i pregleda vozila, propuštali švercere cigareta i naftnih derivata".

Trinaestorici osumnjičenih Kladovljana je određen pritvor u trajanju do 30 dana, nakon čega su sprovedeni u pritvorsku jedinicu Okružnog zatvora u Negotinu.

U Okružnom tužilaštvu u Negotinu kažu da će istraga pokazati ko je sve učestvovao u ovom švercerskom lancu, a već sad je izvesno da je država zbog izbegavanja plaćanja carine, pretrpela višemilionsku štetu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.