Izvor: Glas javnosti, 14.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvoren vozač

NOVI SAD - Stanje svih pacijenata, teško povređenih u nesreći poljskog autobusa kod Inđije, stabilno je. Jedna neoperisana pacijentkinja je probuđena i van životne opasnosti, dok je druga i dalje u komi i na aparatima. Životi dvojice dečaka, koji su zadobili povrede ruku, nisu ugroženi, ali su oni još na intenzivnoj terapiji u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. Teško povređena ruka jednog od njih, na kojoj je obavljena rekonstrukcija krvnih sudova, vitalna je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i postoji nada da bude sačuvana.

Povređene se juče, u pratnji rodbine, obišli predstavnici Ambasade Poljske i raspitivali se za mogućnost i termin njihovog transportovanja u Poljsku. Konzilijum lekara KC Vojvodina danas će doneti odluku o tome koji će pacijenti i kada biti transportovani u domovinu na dalje lečenje.

Šef konzularnog odeljenja, Aleksander Hecko, Beti je rekao da se dva dečaka nalaze na lečenju u novosadskoj Dečjoj bolnici, da je petoro povređenih smešteno u Urgentnom centru, a dve žene na Odeljenju plastične hirurgije. Prema njegovim rečima, jedna četrnaestogodišnja devojčica sa lakšim povredama je u Zemunskoj bolnici, a jedna žena se nalazi na Klinici za grudnu hirurgiju u Sremskoj Kamenici, ali njeno stanje „nije teško“.

Hecko je kazao da se vozač autobusa nalazi u pritvoru u Sremskoj Mitrovici.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.