Izvor: Blic, 27.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvoren advokat Ivana Primović

Pritvoren advokat Ivana Primović

BEOGRAD - Advokat Ivana Primović uhapšena je juče u nastavku istrage o stečajnoj mafiji, a osumnjičena je da je sa još nekoliko osoba, optuženih da su članovi ove kriminalne grupe, zloupotrebila službeni položaj i oštetila Građevinsko preduzeće 'Rad' za 12 miliona dinara.

Ona je takođe osumnjičena da je sa Miljkom Živojinovićem, bivšim stečajnim upravnikom ovog preduzeća, generalom Grujicom Davidovićem i koleginicom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Jasminom Kojić-Pavlović nezakonito prisvojila 75.000 evra koje su, kako se navodi, podelili, saznaje 'Blic'.

Advokat Ivana Primović je bila opunomoćenik preduzeća 'Tehnotrans' i 'AS gradnja', koja su poslovala sa GP 'Rad'. Primovićeva se tereti da je podstrekla Miljka Živojinovića, u to vreme stečajnog upravnika 'Rada', da zaključi vansudsko poravnanje sa tim preduzećima oko izgradnje objekata u Kosovskoj ulici. Živojinović se, prema saznanjima policije, obavezao da 'Rad' plati na ime duga ovim preduzećima 12 miliona dinara, iako je ugovor već bio zaključen.

U toj poslovnoj 'transakciji' učestvovali su i penzionisani general VSCG Grujica Davidović, koji je u bekstvu, i advokat Jasmina Kojić, koja se nalazi u pritvoru, a optužena je da je član stečajne mafije. Po završetku vansudskog poravnanja osumnjičeni su prisvojili oko šest miliona dinara i podelili ih.

Inače, Specijalno tužilaštvo je nedavno podiglo optužnicu protiv 35 osoba, na čelu sa Goranom Kljajevićem, bivšim predsednikom Trgovinskom suda, koji se terete da su raznim zloupotrebama oštetili državu za više od 50 miliona evra. Istraga se, inače, vodi još protiv 15 osoba.

A.Ž.A.-V.Z.C.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.