Izvor: B92, 14.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor za zakupce bazena

Guča -- Određen je jednomesečni pritvor zakupcima bazena u Ovčar Banji kod Čačka, zbog tragične smrti maloletnog P. R. iz Čačka.

Osmogodišnji dečak udavio se u bazenu u Ovčar Banji u četvrtak kada ga je, prilikom otvaranja ventila za pražnjenje bazena, voda povukla u izlivnu cev, u kojoj se zaglavio. Istražni sudija Okružnog suda u Guči Stevo Glavonjić izjavio je novinarima da su zakupci bazena Zoran S. (52), Ljubomir P. (49) i Vidosav K. (56), svi iz Čačka, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odgovorni što nisu preduzeli odgovarajuće mere u cilju zaštite kupača.

On je dodao da su zakupci odgovorni i što nisu postavili zaštitne rešetke na odvodnoj cevi, kao i što nisu organizovali stalnu spasilačku službu na bazenu koja bi brinula da kupači napuste bazne pre početka pražnjenja, čime su počinili teško krivično delo

izazivanja opšte opasnosti po život ljudi.

Glavonjić je dodao da je odredio pritvor do mesec dana i Marku S. (26) iz Čačka, sinu jednog od zakupaca, koji je 12. jula, posle 18 časova otvorio sigurnosni ventil za pražnjenje bazena zbog koga je došlo do tragedije u kojoj je život izgubio osmogodišnji P. R.

Prema rečima Glavonjića, obdukcija tela nastradalog dečaka je pokazala da je on bio živ kada se usled pritiska vode zaglavio u cevi i da je smrt nastupila utapanjem.

Nastradali dečak sahranjen je danas na seoskom groblju u Rošcima kod Čačka, uz prisustvo rodbine i brojnih građana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.