Pritvor za uhapšene lekare

Izvor: B92, Beta, 24.Okt.2009, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor za uhapšene lekare

Beograd -- Osumnjičenima za malverzacije u zdravstvu određen je pritvor do 30 dana, pošto su saslušani kod istražnog sudije, kaže specijalni tužilac Miljko Radisavljević.

Istražni sudija je jutros nakon saslušanja, koje je počelo juče, doneo rešenje o pokretanju istrage protiv osumnjičenih, rekao je Radisavljević. Policija je pre dva dana uhapsila osmoro osumnjičenih za organizovanje kriminalne grupe i malverzacije u zdravstvu kojima je budžet Beograda oštećen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za 65,5 miliona dinara.

Pritvor je određen bivšem članu Gradskog veća Vladanu Šubareviću (1962), kao i Slobodanu Paunoviću (1957), Đovaniju Akroljanu (1969), Nikoli Miliniću (1963), Jasminki Jelić (1953), Milanu Saviću (1962) Dobrili Vekić (1955) i Zoranu Ivankoviću (1951).

Dragana Jovanović u utorak na B92

Na problem korupcije u beogradskim zdravstvenim ustanovama ukazivala je bivša sekretarka za zdravstvo grada Beograda, dr Dragana Jovanović, koja je prošle nedelje podnela ostavku na tu funkciju.

O svojoj ostavci, o korupciji, zloupotrebama i hapšenjima rukovodilaca zdravstvenih ustanova u Beogradu, o svim sukobima i pritiscima koji su od početka pratili njen mandat, govoriće ekskluzivno u utorak od 22 sata u "Intervjuu sa Jugoslavom Ćosićem” samo na TV B92.

Prema ranijim navodima policije, Šubarević se sumnjiči da je od direktora zdravstvenih ustanova zahtevao da postupke nabavke medicinskog nameštaja sprovedu u što hitnijem postupku, čime je omogućio povlašćeni položaj u postupku javne nabavke zastupnicima italijanske firme "Vernipol".

"Na ovaj način je zajedno sa osumnjičenim Paunovićem i Akroljanom izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja", naveo je MUP.

Paunović je suvlasnik i direktor preduzeća "Recipe medikal suplajz" iz Zemuna, a Đovani Akroljan direktor predstavništva "Kedrion SPA" u Srbiji.

Nikola Milinić je bio direktor KBC Bežanijska kosa, a Dobrila Vekić pomoćnica direktora za nemedicinske poslove.

Milan Savić je bio direktor Specijane bolnice "Sveti Sava", Jasminka Jelić Doma zdravlja "Milutin Ivković" Palilula, a Zoran Ivanković direktor KBC Zvezdara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.