Pritvor za krijumčare heroina

Izvor: Blic, 31.Avg.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor za krijumčare heroina

BEOGRAD - Mirsadu Dizdareviću (43), državljaninu BiH, i Snežani Belanović (39), državljanki Austrije, u čijem automobilu je u petak na naplatnoj rampi u Bubanj potoku policija našla deset kilograma heroina, istražni sudija odredio je pritvor do 30 dana.



Nebojša Milosavljević, advokat uhapšenog državljanina BiH, kaže da se Dizdarević branio ćutanjem.

- Tvrdi da mu je sve namešteno i da će iskaz o tome dati za nekoliko dana - kaže Milosavljević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Kako je u dosadašnjoj istrazi utvrđeno, osumnjičeni Dizdarević i Belanovićeva su heroin, izuzetne čistoće, preuzeli u Bujanovcu od Nuredina Afrima (33) iz Preševa, za kojim policija traga. Afrim je drogu nabavio na Kosovu i Metohiji. Prema sadašnjim informacijama, Dizdarević i Belanovićeva heroin je trebalo da prokrijumčare u Austriju i predaju tamošnjim dilerima. Međutim, uhapšeni su na naplatnoj rampi blizu Beograda, a u šupljinama „mazde MX3" čiji je vlasnik Dizdarević, policija je našla drogu upakovanu u 20 paketa.

Dizdarević i Belanovićeva do sada nisu hapšeni. Osumnjičeni Dizdarević je iz Velike Kladuše, ali živi u Lincu gde radi kao keramičar. Njegova saučesnica takođe živi u Lincu, dobila je i austrijsko državljanstvo, a rodom je iz Novog Sada.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.