Izvor: B92, 11.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor za huligane

Beograd, Niš -- Petorici huligana koji su fizički napali policajce na splavovima na Adi Ciganliji određen je pritvor do 30 dana.

Istražni sudija Četvrtog opštinskog suda u Beogradu saslušao je sinoć, pokrenuo istragu i odredio pritvor protiv Radeta Krstića (25), Vladana Veličkovića (29), Miloša Jovanovića (21), Marka Jakovljevića (26) i Desimira Babića (25), svi iz Beograda. Pritvor im je određen zbog mogućeg uticaja na svedoke i opasnosti da će ponoviti krivično >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << delo, jer su neki od njih već osuđivani zbog sličnih krivičnih dela.

Rešenjem o sprovođenju istrage oni se terete da su izvršili krivična dela sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, kao i nanošenje teške i lake telesne povrede.

Krstić se tereti i za krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Prema rečima portparola Četvrtog suda Zorana Tejića, predmet će narednih dana biti prosleđen nadležnom Drugom opštinskom sudu u Beogradu, koji će sprovesti istragu.

U sukobu pripadnika MUP-a i grupe gostiju na splavovima na Adi Ciganliji četiri policajca su povređena, od kojih jedan teže, objavljeno je juče na sajtu MUP-a.

Na splavu "Crni panteri" jedan od gostiju pucao je iz pištolja unutar tog objekta, a potom, zajedno sa ostalim društvom, otišao na splav "Hua-hua" u neposrednoj blizini.

U potrazi za osobom koja je pucala, na splav "Hua-hua" ubrzo je stigla patrola policije.

Više posetilaca nasrnulo je na njih - najpre verbalno, vređajući ih, a potom i fizički, udarajući ih nogama i gađajući flašama, čašama, upaljačima i drugim predmetima.

Izgrednici su brzo savladani i privedeni u policijsku stanicu Čukarica.

Privođenja navijača u Nišu

Niška policija privela je, a istražni sudija odredio pritvor do 30 dana jednom navijaču zbog korišćenja pirotehničkih sredstava na rukometnoj utakmici ORK Niš - Crvena zvezda, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi u Nišu.

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi policija je privela Marka S. (21) iz Niša.

Policija ga sumnjiči da je pre dva dana u sportskoj hali "Čair", za vreme rukometne utakmice, bacio dva topovska udara i baklju u gledalište. Nakon saslušanja istražni sudija Opštinskog suda u Nišu osumnjičenom je odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

Zbog istog krivičnog dela niška policija podnela je i krivičnu prijavu protiv maloletnog N.S. (17) iz Niša, koji se sumnjiči da je tokom utakmice palio baklje i bacao ih u gledalište.

Utakmica suprelige za rukometaše između ORK Niš i Crvene zvezde (25:27) prekinuta je na pet minuta na početku drugog poluvremena zbog bakljade na tribinama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.