Izvor: B92, 09.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor za fudbalske zvaničnike

Beograd -- Doneto rešenje o određivanju pritvora do 30 dana trojici funkcionera FK Crvena zvezda i delegatu FSS.

FSS: Delegat postupao po propisima

Fudbalski savez Srbije i Zajednica prvoligaša Meridijan Superlige saopštili su da je delegat Rade Popović radio "u skladu sa važećim propisima" i da "nije bilo propusta" u njegovom radu na utakmici Crvena zvezda - Hajduk. Fudbalski savez i Zajednica osudili su nasilje na stadionima i istakli su da podržavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << akciju policije i države, "uvereni da će ona iskoreniti nasilničko i nesportsko ponašanje sa stadiona".

Pritvor je noćas određen generalnom sekretaru Crvene zvezde Zoranu Damjanoviću, direktoru stadiona "Crvena zvezda" Miodragu Ćoroviću, komesaru za bezbednost Crvene zvezde Novici Mijuškoviću, kao i Radetu Popoviću, delegatu na utakmici 2. decembra na kojoj je posle tuče navijača napadnut pripadnik MUP-a.

Dežurni istražni sudija Drugog opštinskog suda u Beogradu Katarina Obradović Baklaja izjavila je da se oni terete za izvršenje krivičnog dela - teško delo protiv opšte sigurnosti.

"Doneto je rešenje o sprovođenju istrage i rešenje o određivanju pritvora, a pritvor može trajati do 30 dana. Saslušanje je počelo u 16 sati, a rešenje je doneto 50 minuta posle ponoći", rekla je Obradović Baklaja.

Funkcioneri Zvezde i delegat privedeni su 7. decembra.

Na utakmici u Beogradu između Crvene zvezde i kulskog Hajduka, 2. decembra, došlo do nereda u kojima je pripadnik MUP-a Nebojša Trajković zadobio teške telesne povrede opasne po život.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.