Pritvor za četvoro osumnjičenih za mito u agraru

Izvor: RTS, 24.Dec.2018, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor za četvoro osumnjičenih za mito u agraru

Specijalni sud u Beogradu, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, odredio je pritvor do 30 dana za četvoro od 10 osumnjičenih za primanje i davanje mita u vezi sa ostvarivanjem podsticaja u poljoprivredi Upravi za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede.
Sudija za prethodni postupak je odredio pritvor v. d. direktoru Uprave za agrarna plaćanja Žarku Radatu (39), službenici u toj Upravi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dunji Vasić (27), bankarskom službeniku Bori Živiću (50) i Valentinu Dražilovu, precizirali su za Tanjug u tužilaštvu.
Radat se sumnjiči za primanje mita, a Vasićeva i Živić za pomaganje pri primanju mita, dok se Dražilov tereti za pomaganje u davanju mita.
Ostali osumnjičeni, koji se terete za davanje mita, braniće se sa slobode, jer za njih tužilaštvo nije tražilo određivanje pritvora.
To su poljoprivrednici sa teritorije Vojvidine N. P. (1982), M. Š. (1981), G. T. (1971), R. C. (1989), M. S. (1992) i V. H. (1977).
Radat, Vasićeva, Živić i Dražilov se sumnjiče da su od poljoprivrednika iz Vojvodine koji su podnosili zahteve za ostvarivanje podsticaja u poljoprivredi Upravi za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede primali novac u određenom procentu od visine novčanog iznosa podsticaja, saopštila je juče policija.
Na taj način oni su, kako se sumnja, u decembru 2018. godine od ovih poljoprivrednika primili oko 1,6 miliona dinara, kako bi im omogućili da nakon formalno sprovedenog postupka ostvare pravo na dobijanje sredstava podsticaja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pritvor za četvoro od 10 osumnjičenih za mito u agraru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Dec.2018

Specijalni sud u Beogradu danas je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, odredio pritvor do 30 dana prema četvoro od 10 osumnjičenih za primanje i davanje mita u vezi sa ostvarivanjem podsticaja u poljoprivredi Upravi za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede...Sudija za prethodni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.