Pritvor desetorici osumnjičenih za napad na Francuze

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2009, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor desetorici osumnjičenih za napad na Francuze

BEOGRAD - Desetorici osumnjičenih za brutalan i svirep napad na francuske turiste rano jutros je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da su izvršili krivčno delo teško ubistvo u pokušaju, dok je jedan osumnjičeni pušten da se brani sa slobode.

Portparol Okružnog suda u Beogradu Ivana Ramić izjavila je Tanjugu da je dežurni istražni sudija tog suda saslušao svih 11 osumnjičenih, doneo rešenje o sprovođenju istrage protiv njih i odredio im pritvor.

Jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osumnjičenom koji se tereti za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela pritvor nije određen, napomenula je Ramićeva.

Ona je naglasila da je osumnjičenima pritvor određen zbog posebno teskih okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno, kao i zbog visine zaprećene kazne od 30 do 40 godina zatvora.

Osumnjičeni se terete da su 17. septembra, neposredno pred početak fudbalske utakmice Partizan-Tuluz, u bašti kafića "Ajriš pab" na Obilićevom vencu napali francuske navijače i jednog od njih teško povredili.

Jedan francuski navijač zadobio je tom prilikom teške povrede glave i kontuzionu povredu grudnog koša.

Stanje francuskog državljanina, stabilno je, ali je on dalje životno ugrožen i nalazi se na intenzivnoj nezi. On je u prethodna dva dana dva puta operisan zbog ozbiljnih povreda.

Mladić je do sada dva puta operisan. U Institutu za kardiovaskularne bolesti urađena mu je najpre operacija grudne aorte.

On ima višetruke povrede, među kojima i povrede mozga, pluća i oka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.