Primena Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara od 1.januara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2018, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Primena Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara od 1.januara

Zakon o naknadama za korišćenje javnih dobara, koji će konačno regulisati problem parafiskalnih nameta, biće usvojen do kraja godine i počeće da se primenjuje od 1. januara, izjavio je u intervjuu za RTV, ministar finasija Siniša Mali.

Kako je rekao Mali, zakon jasno definiše ko može biti paušalno oporezovan, a ko ne.

"Ono gde vidimo probleme je prilikom definisanja visine osnovice za plaćanje poreza i doprinosa. I tu ćemo već naredne godine imati izmene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zakona koje će ići u smeru da ne samo Poreska uprava određuje koliko neko treba da plati, već ćemo vrlo jasno definisati set kriterijuma na osnovu kojih će svaki paušalac sam moći da predvidi i proceni kolika će mu biti primanja i na osnovu toga i da izdvoji za plaćanje poreza", kazao je Mali.

Osim toga, kako kaže, radi se i na dodatnom rasterećenju privrede.

Čitav intervju sa ministrom finansija, ali i druge teme iz sveta privrede, pogledajte u emisji "Biznis monitor", sutra u 16 i 30 na našem prvom programu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.