Izvor: B92, 06.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave za bespravnu gradnju

Užice -- Opštinsko tužilaštvo u Užicu podnelo optužne predloge sudovima u Užicu i Čajetini protiv više investitora za bespravnu gradnju.

Nakon medijskih izveštaja da se na Zlitoboru i Tari bespravno gradi, a da je u to umešana regionalna mafija, tužilaštvo je saopštilo da su investitori, bez odobrenja za izgradnju i glavnog projekta, preduzimali građevinske radove na području Zlatibora i Tare, čime su učinili krivično delo iz oblasti Zakona o planiranju i izgradnji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U saopštenjuu je navedeno da su, zbog nedozvoljene gradnje na Zlatiboru, optuženi Dragana Milovanović-Ristić iz Beograda, Momčilo Katanić, Duško Novitović i Ivan Trmčić iz Čačka, Slobodan Doganjić iz Lazarevca i Miloš Radan sa Zlatibora.

Vukadin Milosavljević iz Kremana optužen je zbog nedozvoljene gradnje na Tari gde je bespravno izgradio stambeno-poslovni objekat.

Opštinsko tužilaštvo saopštilo je i da je Opštinski sud u Čajetini, postupajući po optužnom predlogu tužialaštva, osudio Đorđa Štrpca iz Beograda, kao odgovorno lice u preduzeću "Radan-Štrbac", koje je bilo investitor, na novčanu kažnu od 150.000 dinara.

Osuđen je i Đurđe Tomić iz Čajetine, vlasnika SZR "Tomić", koja je bila izvođač radova, na kaznu od 30.000 dinara, zbog toga što su u maju prošle godine, bez bez odobrenja za gradnju, obavili radove na širokom otkopu zemljišta.

Tužilaštvo očekuje od nadležnih organa opština Čajetina i Užice veći broj krivičnih prijava i informacija o obavljenoj nedozvoljenoj gradnji objekata , a upućen je i javni apel građanima da svoja saznanja o nedozvoljenim građevinskim radovima u njihovom okruženju proslede Opštinskom javnom tužilaštvu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.