Izvor: B92, 09.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijava za zloupotrebu položaja

Leskovac -- Leskovački SUP podneo krivičnu prijavu protiv direktorke Zdravstvenog centra Ljiljane Cocić za zloupotrebu službenog položaja.

Ljiljana Cocić je bez znanja i odborenja Upravnog odbora Zdravstvenog centra, iskoristivši blanko potpisan putni nalog, organizovala za sebe službeno putovanje u Diseldorf od 16. do 20. novembra 2005. godine, navodi se u saopštenju policije.

Policija tvrdi da za to putovanje "nije postojala potreba ni poslovni interes Zdravstvenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << centra", kao i da Ljiljana Cocić po povratku nije obavestila Upravni odbor o rezultatima putovanja niti je ostvarila i jedan poslovni kontakt, s tim da je Centar oštećen za 124.630 dinara.

Ljiljana Cocić je, prekoračivši službena ovlašćenja, zaključila ugovor o delu sa leskovačkim slikarom Zoranom Kostićem o izradi potreta Aleksandra Karađorđevića, za šta je plaćeno više od 40.000 dinara. Portret je Ljiljana Cocić poklonila Karađorđeviću, kaže se u saopštenju.

Ljiljana Cocić je, bez odluke Upravnog odbora, pokrenula i realizovala postupak javne nabavke malih vrednosti, tako što je sama pribavila tri ponude navodno zainteresovanih firmi za pružanje usluga fizičko-tehnickog obezbeđenja Centra, tvrdi policija. U krivičnoj prijavi se navodi da su dve ponude dostavljene od preduzeća koja nisu registrovana za obavljenje tih poslova, a jedna je i falsifikovana. Zaključen je ugovor sa jedinom registrovanom firmom, bez sprovođenja postupaka javne nabavke, a realizacijom tog ugovora Zdravstveni centar je oštećen za 393.400 dinara, kaže se u saopštenju.

Ljiljana Cocić je lokalni funkcioner G17 Plus.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.