Izvor: B92, 23.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijava za utaju poreza

Beograd -- Poreska policija Srbije podnela je tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv K.S., vlasnika preduzeća Knez petrol i još 10 ljudi.

On je osumnjičen da je, uz pomoć 10 vlasnika firmi iz Srbije, utajio porez od 26,3 miliona dinara. Kako se navodi u saopštanju, K.S. i 10 osoba prijavljenih za pomaganje, u nameri da izbegnu plaćanje poreza na dodatu vrednost, sačinili su lažne račune o prodaji robe za 172 miliona dinara, sa iskazanim PDV-om od 26,3 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dinara.

K.S. je na osnovu tih računa, ističe se, izbegao plaćanje PDV-a u navedenom iznosu, u periodu od 25. maja 2006. do 31. maja ove godine.

U saopštenju se dodaje da su za pomaganje prijavljeni S.M., vlasnik Dida eksporta; S.S., vlasnik preduzeća Planform; Š.N., vlasnik Fuega; kao i M.P., koji je upravljao poslovanjem preduzeća Bankom trgovina iz Smederevske Palanke, a svi su iz Ćuprije.

Osumnjičeni su i N.Đ. iz Kragujevca, suvlasnik i direktora Mikro tima; T.D. iz Beograda, vlasnik preduzeća V.N.T; zatim D.P. iz Jagodine, vlasnik firme Savapro; J.P. iz Budve, koji je upravljao poslovanjem beogradskog preduzeća Kantaria; R.D. iz Beograda, vlasnik Total oila, i I.D. iz Trlića, vlasnik leskovačke firme Gu com.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.