Izvor: B92, 23.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijava protiv bivše vlasnice Župe

Kruševac -- Policija je podnela krivičnu prijavu protiv Violete J, nekadašnje većinske vlasnice i direktorke Hemijske industrije "Župa".

Policija je podnela prijavu zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj i oštetila to preduzeće za skoro 20,5 miliona dinara, saopštila je Policijska uprava Kruševac.

U saopštenju je navedeno da je ona od marta do septembra prošle godine menice koje su "Župi" kao sredstvo obezbeđenja placahanja ostavila preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Agromin" iz Rumenke, "Zrnko" iz Subotice i "Sinaf" iz Pančeva, neovlašćeno prenela na predezeće "Kibela" iz Bačke Palanke, čija je vlasnica.

Policija je prezicirala da između tog i pomenutih preduzeća nije bilo nikakvih poslovnih odnosa.

Osumnjičena Violeta J. je potom prebačeni novac podigla i u potpunosti iskoristila za svoje potrebe i za placahanje obaveza preduzeća "Kibela" i "Vektra M", čija je takođe vlasnica.

Prema policijskim navodima, Violeta J. je na taj način sebi i drugim licima pribavila imovinsku korist od 20.477.706 dinara, za koliko je oštetila i industriju "Župa".

Violeta J. je postala većinska vlasnica "Župe" pošto je njeno preduzeće "Vektra M" pobedilo na tenderu za kupovinu te fabrike, u januaru 2003. godine.

Odluka o raskidu kupoprodajnog ugovora aktivirana je u novembru prošle godine, nakon čega je upravljanje nad "Župom" preuzeo Akcijski fond Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.