Izvor: B92, 22.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevara "Centra za finansije"

Beograd -- Proteklih dana, preduzeće "Centar za finansije" d.o.o. iz Beograda, pokušalo je da pribavi protivpravnu imovinsku korist.

Agencija za privredne registre upozorila je sva preduzeća i lokalne samouprave da se ovo preduzeće lažno predstavljalo u ime Agencije i da je privrednim subjektima u celoj Srbiji slalo lažne pozive i štampane promotivne materijale, kao i fakture za plaćanje sa ogromnim novčanim iznosima. Agencija je najavila krivičnu prijavu protiv ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preduzeća.

U Agenciji za privredne registre kažu da su predstavnici preduzeća proteklih dana dobijali pozive i primali ovaj štampani promotivni materijal i fakture za plaćanje, poslate od preduzeća "Centar za finansije" sa sedištem na adresi Trg Nikole Pašića 1, čiji je osnivač i direktor Dušan Olujić.

On se lažno predstavljao u ime Agencije i kako kažu na taj način pokušao da stekne protivpravnu imovinsku korist, jer Agencija nema svoje predstavnike koji se na takav način obraćaju privrednim subjektima, niti je štampala promotivni materijal.

"Osobe koje su donosile štampani material predstavljali su se kao Agencija za privredne register i tom prilikom su donosili primerke ugovora koje su tražili da potpišu privredni subjekti, ne ostavljajući nikakav primerak preduzećima, da bi im posle nekoliko dana stigle facture sa veoma visokim iznosima, od 193, 280 hiljada dinara", kazala je Gabrijela Petković-Jovanović, PR Agencije za privredne registre.

I pre nekoliko meseci je bilo sličnih pokušaja obmanjivanja javnosi, kada se Agencija obratila Upravi MUP-a Srbije za privredni kriminal.

Agencija je sada najavila da će protiv "Centra za finansije" biti podneta krivična prijava za lažno predstavljanje i produženo krivično delo prevare, koje je do sada nanelo veliku materijalnu štetu Agenciji za privredne registre.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.