Izvor: Blic, 29.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretukli mladiće zbog brzine

Pretukli mladiće zbog brzine

Zbog teže povrede radne dužnosti i ponašanja koje šteti ugledu pripadnika MUP-a, načelnik smederevskog SUP-a Milan Kaljević će protiv trojice policajaca ovdašnjeg sekretarijata podneti zahtev za pokretanje disciplinskog postupka pred disciplinskim organima MUP.

Kako je nedavno za 'Blic' izjavio Dragomir Živić iz Mihajlovca, nekoliko pripadnika smederevske policije je u noći 6. decembra bez razloga tuklo njegovog sina Ivana Živića >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i još četvoricu mladića iz Mihajlovca, među njima i jednog maloletnika. Dragomir Živić je nekoliko dana nakon tog incidenta tužilaštvu u Smederevu podneo krivičnu prijavu protiv N.N. počinilaca - pripadnika policije.

- Nakon ovog nemilog događaja obećao sam javnosti da ćemo istražiti postupak policije prema mladićima iz Mihajlovca. Uzeli smo izjave većine aktera događaja, definisali činjenično stanje i utvrdili dve relevantne činjenice. Prvu - da je bilo pokušaja policije da na službeni način zaustavi BMW mladića iz Mihajlovca jer su vožnjom od 140 km na sat prekoračili dozvoljenu brzinu. Mladići su se oglušili o ove pokušaje. Međutim, kada je BMW, kojim je upravljao Ivan Živić, zaustavljen policija je postupila prema mladićima protivno pravilima ponašanja pripadnika MUP. Naravno, ne svi policajci - kaže za 'Blic' načelnik smederevskog SUP-a Milan Kaljević. On smatra da su za ovaj događaj odgovorna trojica policajaca koji će, na njegov zahtev, odgovarati pred nadležnim disciplinskim organima. Kazne za ovakvo ponašanje policajaca mogu biti ili novčane, ili premeštaj na drugo radno mesto, ili prestanak radnog odnosa.

- Kada je reč o samim mladićima i njihovim roditeljima sa kojima sam se, kako sam i najavio, susreo 25. decembra, ponovo im u svoje ime i u ime svih radnika SUP-a Smederevo izražavam najiskrenije žaljenje zbog traume koju su deca doživela - izjavio je Milan Kaljević za 'Blic' i objasnio da najavljenim disciplinskim postupcima želi da stavi tačku na ovaj događaj.

V. V.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.