Izvor: B92, 19.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretučeni učenik van opasnosti

Beograd -- Učenik zrenjaninske gimnazije, koji je pretučen pre dva dana, van je životne opasnosti i nalazi se u Urgentnom centru u Beogradu

Incident se dogodio u noći između subote i nedelje, kada je trojicu učenika zrenjaninske gimnazije koji su sedeli na klupi u centru grada napala grupa od osam ili devet pijanih mladića. Tom prilikom teško je povređen D.E, drugom mladiću je prsla bubna opna, a treći zadobio lakše povrede. Psiholozi upozaravaju na sve veću agresivnost, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali i brutalnost maloletnika.

Načelnik neurohirurgije Urgentnog centra Branko Đurović kaže za B92 da je povređeni D.E. trenutno van životne opasnosti, ali da nije potpuno bezbedan.

"U odeljenju animacije D.E je bio svestan, povremeno konfuzan, uradili smo odgovarajuću meru radiološku dijagnostiku, koja je pokazala da se radi o nagnječenju mozga i da postoji prelom lobanje", kaže on.

"On je trenutno van životne opasnosti, ali kad imamo ovako teške povrede, mi nikako ne moćemo da kažemo da je pacijent potpuno bezbedan", navodi Đurović.

Zrenjaninska policija radi na rasvetljavanju ovog slučaja.

"Povećana agresivnost i brutalnost"

Psiholog Vojislav Ćurčić upozorava da je brutalnost maloletnika u stalnom porastu.

"Mislim da je agresivnost ljudi, koja jeste u porastu i koja će se nastaviti u njihovom razvoju, zaista nešto što jeste činjenica, ali je to samo jedan aspekt problema mladih ljudi", kaže on.

"Postoji tendencija sve veće brutalnosti, o čemu govore i statistički podaci da su tzv. dela protiv života i tela u duplo većem broju sada nego pre petnaestak godina", navodi on.

Popred toga što se agresijom prema drugima osećaju sigurnijim i važnijim, mladi kada izađu u grad vole da piju alkohol koji je doprinoseći faktor da agresija postane nekontrolisana i po intenzitetu i po povodu za ispoljavanje, naglašava Ćurčić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.