Pretučen radnik islamske zajednice

Izvor: Blic, 11.Mar.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretučen radnik islamske zajednice

NOVI PAZAR - Islamska zajednica u Srbiji saopštila je da je juče u Tutinu pretučen njen radnik Iljaz Bulić. Portparol IZ u Srbiji Sead Šaćirović saopštio je da su Bulića pretukli aktivisti SDA Sulejmana Ugljanina. Policija se nije oglasila o najnovijem događaju.

Međutim, načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Dragan Terzić oglasio se juče o nedeljnom događaju u Tutinu gde je, kako stoji u saopštenju, došlo do narušavanja reda i mira između suprotstavljenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << strana unutar Islamske zajednice „koje su se međusobno gađale kamenicama i potukle". Terzić je saopštio da je akcijom policije uspostavljen red i mir, te da je privedeno 12 lica koja su puštena nakon utvrđivanja identiteta. Protiv svih učensika tuče će biti preduzete mere u skladu sa zakonom, saopštio je Terzić.

Narodni poslanik Sandžačke demokratske partije i član Odbora za bezbednost Skupštine Srbije Mujo Muković izjavio je da je policija u nedelju u Tutinu brutalno primenila silu prema radnicima Islamske zajednice u Srbiji koju predvodi Muamer Zukorlić. Muković je rekao da je ponašanje policije „mnogo gore nego ponašanje iz vremena Miloševića". On je istakao da je policija silom udaljila imame i radnike Islamske zajednice u Srbiji sa bine gde je u juče trebalo da se postavi kamen temljac za izgradnju medrese. Muković je rekao da su Rizvan Arifović Rika komandir policije iz Novog Pazara i Momir Pantić komandir policije u Tutinu bili svrstani na stranu Sulejmana Ugljanina i da su prekoračili ovlašćenja.

- Posebno je brutalnu naredbu izdao Arifović kada je 40 policajaca napalo petnaestak imama na vakufskoj parceli i brutalno ih pretuklo - rekao je Muković i dodao da će zatražiti suspenziju ovih policajaca.

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić, izjavio je da je polaganje kamena temeljca za medresu iz bezbednosnih razloga odloženo. Iz Rijaseta Islamske zajednice u Srbiji koji predvodi Adem Zilkić, saopšteno je da oni polažu pravo na parcelu u blizini glavne džamije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.