Izvor: B92, 08.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnje veštaku u procesu "Đinđić"

Beograd -- Upućene pretnje Dušanu Dunjiću, sudskom veštaku u procesu za ubistvo Zorana Đinđića, zbog njegovog nalaza i svedočenja.

Kako piše list Blic, Dunjić je dobio pretnje pre desetak dana i o tome obavestio predsednicu sudskog veća u postupku za ubistvo premijera, Natu Mesarović, zatim predsednika Okružnog suda, Sinišu Važića, i Specijalno tužilaštvo. Sudskom veštaku je zatim obezbeđena zaštita posebne policijske jedinice, navodi list. Pretpostavlja se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pretnje stižu iz okruženja zemunskog klana.

Policija pretpostavlja da je Dunjiću pretio neko iz okruženja zemunskog klana, a nije isključena ni mogućnost da je to učinio neko od petorice optuženih za ubistvo premijera koji su u bekstvu.

Dunjić i balističar Milan Kunjadić zajedno su obavili veštačenje ubistva premijera Đinđića i ranjavanja telohranitelja Milana Veruovića.

U Specijalnom sudu potvrdili su navode optužnice i odbacili mogućnosti da je u atentatu ispaljeno više od dva hica i da nije pucano iz kancelarije zgrade u Gepratovoj 14.

U dopunskom nalazu, veštačenje Dunjića i Kunjadića potvrdili su i nemački stručnjaci iz Vizbadena.

Blic podseća da je pretnja Dunjiću samo jedna u nizu upućenih učesnicima u postupku za ubistvo premijera.

Sudiji Nati Mesarović neko je pre početka saslušanja prvootuženog Milorada Ulemeka Legije ostavio crvene ruže ispred vikendice, portparolki Specijalnog suda Maji Kovačević prećeno je posredno, sestri premijera Đinđića, Gordani Filipović-Đinđić, dva napadača injekcijom su ubrizgala omamljivač, a u više navrata pretnje je dobio i Veruović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.