Prete mi mafijaši

Izvor: Politika, 02.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prete mi mafijaši

Isto se dešava i ljudima iz policije zaduženim za suzbijanje organizovanog kriminala

Ministar pravde Zoran Stojković potvrdio je juče agenciji Tanjug da ga napadaju i da mu prete pripadnici različitih grupa koji su umešani u organizovani kriminal, ali da pretnje ne smatra ozbiljnim i da ih se na plaši.
– Prete mi razne kriminalne grupe i članovi mafije, ali nemam strah i ne smatram ih ozbiljnim. Isto se dešava i nekim ljudima koji rade u policiji i zaduženi su >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za suzbijanje organizovanog kriminala – rekao je Stojković i dodao da pretnje najčešće stižu telefonom i pismima zbog čega je i služba "procenila da treba da ima obezbeđenje".
Ministar pravde pretnje objašnjava time što je vlast u Srbiji pokrenula ogroman broj postupaka vezan za razne vrste mafije – stečajnu, drumsku, pranje novca, utaju poreza, korupciju u medicini, carinama, policiji, prosveti, sudovima.

– Naša obaveza je da korupciju, koja postoji u celom svetu, a u zemljama tranzicije je povećana, svedemo na snošljivu meru – poručio je ministar.

On je rekao i da se veliki broj ljudi bogatio na leđima "naroda koji je osiromašio" i da je vlast tu da jedan deo tog kapitala stečenog kriminalom, vrati narodu. Na taj način bi, istakao je ministar Stojković, privreda bolje funkcionisala a građani bolje živeli. (Tanjug)

[objavljeno: 02.10.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.