Izvor: B92, 08.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda za ubistvo Đinđića u 2007.

Beograd -- Jedan od događaja koji će obeležiti 2007. biće presuda optuženima za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

Ako ne bude neočekivanih obrta, očekuje se da će veće kojim predsedava sudija Nata Mesarević odrediti da iznošenje završnih reči u tom postupku počne tokom februara.

Suđenje optuženima za ubistvo premijera traje više od tri godine. Prvog septembra prošle godine počelo je praktično iz početka jer je sudija Marko Kljajević podneo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostavku.

U Posebnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu kažu da mogu da budu ponosni na sve što je urađeno za samo četiri meseca jer su ponovljeni svi dokazi izvedeni pred većem sudije Marka Kljajevića, a obavljeno je i svedočenje stručnjaka iz Vizbadena i svedoka-saradnika Dejana Milenkovića.

Krajem novembra uhapšen je i optuženi Aleksandar Simović, pa je sudsko veće saslušalo i njegovu odbranu. U Tužilaštvu kažu da presudu očekuju ubrzo jer je, kažu, optužnica dokazana.

Ubistvo premijera je krivično delo protiv državnog uređenja i bezbednosti zemlje, a to suđenje je, kada je počelo, bilo prvo suđenje protiv organizovanog kriminala u zemlji.

Na slobodi su još petorica optuženih za ubistvo Đinđića. To su Miloš Simović, Vladimir Milisavljević, Ninoslav Konstantinović, Sretko Kalinić i Milan Jurišić.

Hapšenje ili predaja nekog od njih mogli bi da produže postupak, ali u Tužilaštvu najavljuju da će u tom slučaju tražiti da se njima posebno sudi i da produžavanja postupka neće biti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.