Izvor: B92, 24.Avg.2009, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda vlasnici noćnog kluba

Beograd -- Vlasnica novopazarskog noćnog kluba Džet set, Brankica Ružić, pravosnažno je osuđena na osam godina zatvora zbog organizovanja prostitucije i trgovine ljudima.

Na četiri godine i deset meseci zatvora osuđen je njen nevenčani suprug Hasib Šećović. Podsećamo, pre dve godine, ekipa B92 posetila je ovaj lokal i emitovala serijal priloga o tome da se u Džet setu devojke drže pod ključem i teraju na prostituciju.

Vrhovni sud Srbije, u slučaju Džet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << set, izrekao je jednu od najviših zatvorskih kazni. Zbog seksualne eksploatacije i zasnivanja ropskog odnosa prema 14 devojaka, Brankica Ružić, organizatorka unosnog posla, dobila je osam godina zatvora.

"Žrtve koje su eksploatisane u ovom konkretnom slučaju su mahom iz Vojvodine i vrbovane su da iz svojih mesta odu u Novi Pazar, gde će raditi kao konobarice uz obećanje da će biti socijalno osigurane. Međutim, prisiljavane su različitom vrstom pritisaka, čak i fizičkim zlostavljanjima da pružaju seksualne usluge mušterijama”, kaže Snežana Elez, šefica Odseka za suzbijanje ilegalnih migracija i trgovinu ljudima MUP-a Srbije.

Pre dve godine, vlasnica lokala, Branka Ružić, posle nekoliko priloga B 92, pokušavala je da javnost ubedi kako se u njenom noćnom klubu Džet set ne dešavaju nikakva nečista posla.

Čak je sazvala i nesvakidašnju konferenciju za novinare da pokaže devojke koje rade za nju.

Terala ih je da se skidaju pred kamerama kako bi pokazale da nisu maltretirane, tvrdila da ne pružaju seksualne usluge, ali i da se njihovo zdravstveno stanje proverava na nekoliko meseci.

Ružićeva (emitovano 14. marta 2007. godine): "Svaka tri meseca moram da podvrgnem ginekološkom pregledu, moram da idem u policiju da ih prijavim”.

B92: "Zašto je to bitno ako su one samo konzum dame?”

Ružićeva: "Pa, bitno je zbog njih, jer su mi tražile test side, to su lično one same uradile, bez moje volje."

I pored toga što je B92 nekoliko puta bio u Novom Pazaru i izveštavao o dešavanjima u Džet setu, tadašnji načelnik Muamer Nicević, koji je u međuvremenu smenjen, tvrdio je da u njegovom gradu nema prostitucije.

Muamer Nicević (bivši načelnik PU Novi Pazar, emitovano 19. februara 2007.): "Mi u Novom Pazaru, kao centru, nemamo faktički lokala koji izvode muzički i scenski program.”

B92: "Ja sam sinoć bila u dva striptiz bara, gde su nuđene usluge za 30, odnosno 50 evra”.

Nicević: "Ja sa sigurnošću mogu da vam kažem da tamo ne postoji nikakvog izvođenja scenskog programa. Tamo jednostavno radi samo jedan radnik sada.”

B92: "Razgovarala sam sa četiri plesačice.”

Nicević: "Četiri plesačice, to je nemoguće, ukoliko nisu uvežene za tu priliku”.

Međutim, ispostavilo se da su te četiri devojke, kojima štitimo identitet, zapravo na silu primorane da ostanu u kući Brankice i da mušterijama pružaju seksualne usluge.

One su šamarane, a za pokušaj bekstva mučene i premlaćivane. Jedna od spasenih devojaka koja je radila u Džet setu, a o čijoj sudbini nam je svedočio somborski policajac, u međuvremenu je preminula.

Njena smrt takođe se stavlja na teret Brankici Ružić i njenim pomagačima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U apsu ceo "džet-set"!

Izvor: Kurir, 24.Avg.2009

BEOGRAD - Vrhovni sud Srbije potvrdio je presudu Okružnog suda u Somboru kojom je zbog organizovanja prostitucije i trgovine ljudima na osam godina zatvora osuđena Brankica Ružić, vlasnica noćnog kluba "Džet-set" iz Novog Pazara, a njen ortak i nevenčani suprug Hasib Šećović na četiri godine...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.