Izvor: Blic, 08.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda doneta ali nije saopštena

Presuda doneta ali nije saopštena

Presuda pripadnicima novosadske kriminalne grupi 'Firma', optuženim za trgovinu heroinom za račun Dušana Spasojevića Šiptara, vođe zemunskog klana, doneta je juče u Specijalnom sudu, ali će biti saopštena tek u ponedeljak.

Sudija Maja Kovačević, portparol Specijalnog suda i član veća koje je sudilo grupi 'Firma', izvinila se juče svim prisutnima u sudnici objasnivši da iz tehničkih razloga Sudsko veće ne može da saopšti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << presudu.

- Većanje je obavljeno i presuda je doneta. Međutim, nismo uspeli da prekucamo dispozitiv presude, pa je danas ne možemo objaviti - kazala je sudija Kovačević.

Optuženi pripadnici grupe 'Firma, njih 45, u ponedeljak čekaju odluku suda o optužbama koje im na teret stavlja specijalni tužilac za organizovani kriminal. Glavno krivično delo za koje su optuženi je da su bili ogranak zemunskog klana u Novom Sadu koji je preprodavao heroin na teritoriji Vojvodine. Petorica pripadnika 'Firme' su optuženi i za ubistvo boksera Uglješe Ljubojevića, nekoliko podmetanja požara i pokušaja ubistava. N. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.