Izvor: Blic, 16.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda bivšem šefu 'Elektrodistribucije'

Presuda bivšem šefu 'Elektrodistribucije'

BEOGRAD (Tanjug) - Okružni sud u Beogradu izreći će danas presudu bivšem direktoru 'Elektrodistribucije Beograd' (EDB) Branislavu Uskokoviću i još dvojici optuženih za zloupotrebu službenog položaja.

Pored Uskokovića, za zloupotrebu službenog položaja i prisvajanje imovinske koristi optuženi su suvlasnik i direktor preduzeća 'Konrad' Slobodan Marković i vlasnik i direktor preduzeća 'TLT inženjering' >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Stevan Lakovski. Za direktora 'Iptum Šumadije' Miodraga Bulatovića postupak je razdvojen zbog bolesti.

Svi optuženi negirali su krivicu, a Uskoković je u završnoj reči optužio medije i sindikat EDB-a da su učestvovali u 'hajci protiv njega'.

U optužnici navedeno da je Uskoković nalagao pravnoj službi EDB da sačini ugovor o izvođenju radova s preduzećima u kojima su radili optuženi i to s naduvanom, dvostruko većom cenom od tada važeće. Prema navodima optužnice, optuženi je zatim finansijskoj službi nalagao da im plati za poslove koje nisu obavili oni nego radnici EDB.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.