Presreo tramvaj da uhvati lopova

Izvor: Večernje novosti, 10.Feb.2016, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presreo tramvaj da uhvati lopova

ŽENA je uplakana trčala bulevarom. Iako je bila vrlo uznemirana, uspela je da mi pokaže u kom pravcu je pobegao razbojnik. Zaustavio sam prvi automobil i ušao u njega. U poluluku uspeli smo da tramvaju preprečimo put. Istrčao sam napolje i vozaču pokazao legitimaciju. Lopov je sedeo do prozora, sa šalom preko lica i pogledom tražio kojim putem da pobegne. Ovako za "Novosti" priča policajac Dejan Savić (48), koji je pre dve večeri, oko 23 časa, uhvatio razbojnika. Lopov je samo nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << minuta pre nego što se odigrala filmska potera, opljačkao trafiku na Zvezdari. Dok se vraćao kući, u civilu, Savić je naleteo na prodavačicu od koje je maskirani muškarac oteo novac, preteći joj šrafcigerom. - Rekla mi je da je nosio braon jaknu i šal preko lica - priseća se hrabri policajac. - Odjednom je uzviknula "Eno ga, eno ga!" Pobegao je nizbrdo, a ja sam krenuo za njim. Stotinu metara dalje zaustavio se tramvaj. Razbojnik se mirno "izmešao" s putnicima. Ali Savićevom instinktu nije promakao. U svega nekoliko trenutaka, policajac u civilu je istrčao na ulicu i zaustavio prva kola koja su naišla. - Iz pravca "Cvetka" ugledao sam staru "mečku". Stavio sam ruke na haubu. Čovek za volanom zaprepašćen. Viknuo sam: "Molim te, do prve stanice, u tramvaju je lopov!" Kao na filmu, dao je gas i uspeli smo da stignemo tramvaj - prepričava Dejan. Na semaforu se palilo žuto svetlo. Nije bilo vremena za gubljenje. "Mečka" je prestigla tramvaj, dok je vozač pritiskao sirenu. - Izleteo sam iz kola, izvadio legitimaciju i ušao u tramvaj - priča Savić. - Ljudi su mirno sedeli, a između prvih i drugih vrata ugledao sam njega. Braon jakna, šal preko lica. Poklapao se sa opisom. Prišao sam mu i tražio da otvori džep jakne. U jednom je bio šrafciger, a u drugom svežanj novca sa papirom na kojem je pisao iznos. Policajac je onda izveo razbojnika i pozvao kolege. - Javio sam komandiru šta se desilo i od jutros me svi zovu. Meni je ipak najvažnije da je moj sin ponosan na svog oca - skroman je Dejan. SPASAVAO LjUDE SIGURNE SMRTI Dejan iza sebe ima tri decenije iskustva, a poslednjih godina radi u Zemunu. Ljubazan, uslužan i hrabar. Na poslu je više puta spasao ljude sigurne smrti. Oni koji su ga videli kako radi, imaju samo jedan komentar - eh, da su nam svi kao Dejan!

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Holivudska potera: Superpolicajac u Beogradu!

Izvor: Mondo, 10.Feb.2016

Policajac Dejan Savić (48) van dužnosti uhvatio razbojnika u Beogradu. Zaustavio je auto i rekao: "Jurim kriminalca, vozi.." Sustigli su tramvaj u kojem je bio pljačkaš, izveo ga je napolje i pozvao kolege...Foto: Mondo/ Goran Sivački.."Žena je uplakana trčala bulevarom. Iako je bila vrlo uznemirana,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.