Izvor: Blic, 08.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presečen lanac šverca cigareta iz Srbije u Italiju

Presečen lanac šverca cigareta iz Srbije u Italiju

OSIJEK - Policajci osječko-baranjske Policijske uprave i carinici iz Osijeka zaplenili su još jedan tovar švercovanih cigareta iz Srbije koje su, najverovatnije, bile namenjene italijanskom tržištu.

U osam šlepera jedne srpske firme otkriveno je više od 8.000 kutija cigareta, prenose hrvatski mediji.

Portparol policije Edita Roterbauer rekla je da je pretresom šest kamiona, koji su na granični >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prelaz Erdut stigli u noći između 1. i 2. novembra, u aluminijumskim nosačima za ceradu otkriveno 6.559 kutija raznih cigareta.

Budući da su dva kamiona iste firme prethodno prešla granični prelaz i ušla u Hrvatsku, načelnik Odseka za nadzor osječke Carinarnice Davor Petović rekao je da su mobilne ekipe za suzbijanje krijumčarenja prvi kamion zaustavile na naplatnim punktovima kod Županje, dok je o drugom vozilu obaveštena granična ispostava Bregana, gde je kamion i zaustavljen.

Pregledom kamiona pronađeno je ukupno 8.277 kutija cigareta 'marlboro', 'marlboro lights', 'davidoff', 'memphis' i 'lucky strike'. Cigarete su oduzete, vozila su zadržana do okončanja sudskog procesa, a protiv vozača su pokrenuti odgovarajući postupci, dodao je Petović.

On je ocenio je da je ovom akcijom presečen lanac krijumčarenja cigareta iz Srbije prema Evropskoj uniji, kojim se organizovano prevoze cigarete prema Italiji, a koriste se kamioni koji prevoze merkantilni kukuruz.

Petović je, ne navodeći ime firme, rekao da je reč o istom preduzeću koje je bilo predmet istrage u prethodnoj velikoj zapleni 27.000 kutija cigareta krajem septembra u Erdutu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.