Izvor: B92, 07.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo regrut na VMA

Beograd -- Ministarstvo odbrane saopštilo je da je regrut Dalibor Medić preminuo u Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu.

Na Vojnomedicinsku akademiju je bio smešten posle povređivanja 3. decembra u stacionaru Garnizonske ambulante u Somboru. Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Medić je u noći između 5. i 6. decembra pao u komu i preminuo uprkos pokušajima reanimacije.

U saopštenju se podseća da je 3. decembra Medić izgubio svest i pao u spavaonici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokazujući simtome epileptičnog napada.

Posle intervencije medicinskog osoblja na licu mesta, regrut je smešten u garnizonsku ambulantu na aerodromu Sombor, gde je kasnije izgubio svest i prilikom pada udario u radijator zadobivši prelom nosnih kostiju.

U svesnom stanju regrut Medić je prebačen u Somborsku bolnicu, a zatim na VMA, gde je izvršena hirurška intervencija.

U saopštenju se dodaje da je istražni sudija Okružnog suda u Beogradu naredio sprovođenje obdukcije i drugih istražnih radnji.

Dalibor Medić rođen je 1983. godine u Zadru, a živeo je u selu Trnova kod Čačka. Na odsluženje vojnog roka javio se 2. decembra u 21.00 čas.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.