Preminuo Pavel Hric, novinar u Slovačkoj redakciji RTV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2019, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Pavel Hric, novinar u Slovačkoj redakciji RTV

Pavel Hric, najstariji član u Slovačkoj redakcije Radio-televizije Vojvodine, upokojio se danas u svojoj 63. godini.

Novinarsku karijeru započeo je 1. aprila 1981 godine. Za 38 godina koliko je proveo našoj kući, iza sebe je ostavio značajna novinarska ostvarenja radeći kao urednik omladinske emisije Objektiv M, porodičnog magazina Dotiki, kolažne emisije Duhovka, kao i brojnih dokumentarnih emisija iz svakodnevnog života ljudi na selu koje polako izumiru ili nestaju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Leteće zvezde, Venac-simbol vernosti i ljubavi, Sudbina salaša i salašana, U čast jelima prošlih vremena, kao i Svinjokolj kod Ribovičovih, koja je bila i nagrađena na festivalu dokumentarnih filmova u Čadci u Slovačkoj republici, neke su od emisija koje potpisao Pavel Hric.

Od 1996. do 2001. godine radio je i kao zamenik odgovornog urednika Slovačke redakcije.

Sahrana našeg kolege će biti u nedelju 28. jula 2019. na Petrovačkom groblju u 17 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.