Prelistavanje - Novi pogled na pres kliping

Izvor: Radio 021, 15.Okt.2015, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prelistavanje - Novi pogled na pres kliping

Veliki broj novinara, tv i radijskih voditelja kao i medijskih agencija koristi servise za brzu pretragu vesti na teritoriji Srbije, a jedan od njih je pretraživač "Prelistavanje".

Aleksandar Stojilković iz redakcije portala Prelistavanje.rs, pojašnjava da je njihov sajt praktično search engine, koji konstantno pretražuje najpopularnije srpske informativne portale za novim vestima.

Najnovije vesti indeksira prema kategorijama i vremenu objavljivanja. Pretragom indeksa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << moguće je tačno pratiti kako o nekoj temi izveštavaju različite novinske agencije, što i koriste mnogobrojni novinari i press clipping agencije u svom svakodnevnom radu. Koliko je ovaj servis ozbiljan govori i podatak da se dnevno indeksira preko 1.500 novih članaka sa različitih informativnih sajtova.

Kao jedan od najavljenih servisa ovog portala je upravo medijsko praćenje i formiranje press clipping materijala gde zainteresovani korisnik, na određene pojmove, svake večeri dobija na mejl izveštaj sa PDF dokumentima u kojima su vesti na temu izabranih pojmova, onako kako ih objavljuju različite novinske agencije. Stojilković navodi da je u planu praćenje i video klipova kako bi servis postao još kompletniji.

Na osnovu sadržaja koji objavljuju različite informativne agencije, sistem generiše naslovnu stranicu sa najaktuelnijim temama u poslednja 24 sata.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.