Prekršajni postupak zbog provokacije u majicama JSO

Izvor: Blic, 07.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekršajni postupak zbog provokacije u majicama JSO

Protiv dvadeset sedmorice mladića koji su prekjuče u Kruševcu uhapšeni u majicama sa oznakama rasformirane Jedinice za specijalne operacije poveden je redovan postupak pred Sudom za prekršaje i oni su pušteni na slobodu, saznaje „Blic".

Mladići u majicama JSO pojavili su se u subotu na skupu povodom osnivanja takozvane Garde svetog cara Lazara, ispred crkve Lazarice. Kruševačka policija odlučila se na hapšenje mladića, po izlasku iz crkvene porte. U cilju izbegavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << provokacija, mladići u crnim majicama sa amblemom vuka sa otvorenim čeljustima najpre su privedeni u kruševačku policiju, gde je utvrđeno da nijedan od njih nikada nije bio pripadnik JSO niti MUP Srbije.

Po hitnom postupku oni su potom izvedeni pred sudiju za prekršaje, koji ih je nakon saslušanja pustio na slobodu i protiv njih poveo redovan prekršajni postupak. Iako su se u javnosti već nekoliko puta pojavljivali mladići u majicama JSO, ovo je prvi put da su oni zbog toga uhapšeni i procesuirani.

U porti crkve Lazarica u Kruševcu prekjuče se okupilo oko dvesta ljudi, da bi, kako su naveli, išli da brane svetu srpsku zemlju Kosovo.

Jedan od mladića koji je na sebi imao majicu sa oznakom JSO izjavio je da su sa Kosova i Metohije, da su došli da podrže ideju o odbrani Kosova ukoliko bude proglašena nezavisnost i da takve majice nose u znak poštovanja prema pripadnicima jedinice koji su život izgubili na Kosovu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.