Izvor: B92, 10.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preko 100 žrtava uragana Denis

Grand Goave -- Najmanje 100 ljudi nestalo je na jugozapadu Haitija u poplavama koje je izazvao uragan Denis, saopštili su danas zvaničnici UN-a.

Mirovne snage Ujedinjenih nacija i lokalni spasioci pronašli su tela pet osoba koje su, pored još 40, nestale kada je nabujala reka oborila most u jugozapadnom gradu Grand Goave, rekao je predstavnik UN-a Mark Brojd. On je dodao i da se potraga za preostalim nestalima nastavlja.

Prema rečima lokalnog stanovništva, najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 60 osoba je nestalo u zabačenim delovima Haitija, u koje pripadnici UN i spasioci ne mogu da priđu.

Podsetimo, ranije je saopšteno da je najmanje 10 osoba poginulo na Kubi u naletu uragana, koji se preko Meksičkog zaliva kreće prema Floridi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.